Van onze redactie
Willemstad - Een voertuig van de Koninklijke Marechaussee is door tussenkomst van Materiële Instandhouding Carib (MICar) van de Koninklijke Marine geschonken aan stichting Carmabi.

carmabi1Dit gebeurde vorige week op marinebasis Parera. Het hoofd MICar, kapitein-luitenant ter zee Danny van den Bosch, droeg als symbool de sleutel van de voormalige marechaussee-auto over aan het team van Carmabi.
Carmabi, vertegenwoordigd door directeur Paul Stokkermans, Cyrill Kooistra en Briand Victorina (beiden parkrangers), namen de auto met grote dankbaarheid in ontvangst.
Het voertuig heeft jarenlang uitstekend dienstgedaan, zo is het voertuig bijvoorbeeld ook mee geweest voor herstelwerkzaamheden op Sint Maarten na orkaan Irma. Maar net als in Nederland is dit type inmiddels vervangen voor een nieuwere uitvoering. Voor Carmabi is dit een prachtige aanwinst waar nog jarenlang gebruik van gemaakt kan worden. Het voertuig is door de autowerkplaats van MICar weer in een optimale conditie gebracht.
De auto wordt door Carmabi ingezet bij de nationale parken Christoffel en Shete Boka. ,,De auto wordt door de Park Rangers van Carmabi gebruikt om op ruiger terrein te komen en om (wandel)routes toegankelijk te houden”, aldus Stokkermans. ,,Ook zal het voertuig worden ingezet om met toeristen het park te verkennen tijdens activiteiten en tours. De stichting is de MICar erg dankbaar voor deze donatie en heeft ontzettend veel aan dit voertuig. De parkrangers Kooistra en Victorina zijn helemaal enthousiast. Ze mochten direct na de overdracht instappen en een testronde rijden over het marineterrein.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).