Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het waren weer bloedige beelden en taferelen bij de training afgelopen week van een noodsituatie en evacuatie op de luchthaven Hato.

bloedige De training was georganiseerd door de Curaçao Airport Partners (CAP) en de afdeling ‘Fire and Rescue’ (het brandweerdepartement op de luchthaven). De oefening heeft het reguliere luchtverkeer niet in de weg gestaan, zo is bekendgemaakt. Bij de training is samengewerkt met alle reguliere hulpverleningsdiensten zoals de brandweer, ambulance, het Rode Kruis en de politie. Bij de simulatie waren verschillende observatoren aanwezig, zowel lokaal als internationaal, waaronder de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA). De acteurs waren onder andere kinderen van de jeugdluchtvaartbrigade op Curaçao. ,,Zij doen bij deze verplichte tweejaarlijkse oefening, volgens voorschriften van de internationale burgerluchtvaartorganisatie (International Civil Aviation Organization, ICAO), altijd mee. Er zijn ook acteurs die spelen voor publiek en familie. Zo kunnen alle hulpdiensten ook leren omgaan met de hevige emoties die bij een ramp komen kijken. Dit keer is er een simulatie geweest van een vliegtuig waar de passagiers zojuist voor aan het instappen waren, toen er een ontploffing was tijdens het tanken van het toestel. In dit geval hadden we dus te maken met veel gewonde passagiers met voornamelijk brandwonden”, aldus CAP-voorlichter Diana Martis. Zij legt uit dat alle betrokken diensten en observatoren de hele oefening zullen evalueren waarna een rapport opgesteld wordt met daarin uiteraard ook verbeterpunten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.