Eerstejaarsstudenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen hebben hun zelfgemaakte spaghettibruggen gepresenteerd.

spaghettiZij moesten een brugontwerp maken, deze in een computerprogramma constructief optimaliseren en de brug uitvoeren in spaghetti, zodat deze op sterkte getest kon worden. De spaghetti werd met ‘hot glue’ aan elkaar gelijmd. Het testen gebeurde door een emmer te vullen met steentjes die aan een haak in het midden van de brug werd gehangen. Na het bezwijken van de brug werd de emmer met steentjes gewogen. Het draait om de ratio eigen gewicht van de brug en het gewicht dat de brug kan dragen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.