Eerstejaarsstudenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen hebben hun zelfgemaakte spaghettibruggen gepresenteerd.

spaghettiZij moesten een brugontwerp maken, deze in een computerprogramma constructief optimaliseren en de brug uitvoeren in spaghetti, zodat deze op sterkte getest kon worden. De spaghetti werd met ‘hot glue’ aan elkaar gelijmd. Het testen gebeurde door een emmer te vullen met steentjes die aan een haak in het midden van de brug werd gehangen. Na het bezwijken van de brug werd de emmer met steentjes gewogen. Het draait om de ratio eigen gewicht van de brug en het gewicht dat de brug kan dragen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).