Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Joop Kooijman, de oprichter van de Citro, is in Oslo, Noorwegen, geëerd met de Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector.

citroAfgelopen week zijn alle genomineerden voor de IMRF Excellence Award afgereisd naar Oslo. Hier werden donderdag tijdens het Award Diner de winnaars bekendgemaakt. De IMRF (International Maritime Rescue Federation) heeft drie jaar geleden besloten om de mensen die hun leven wagen om dat van andere op zee te redden, te eren. Zowel individuen als organisaties en bedrijven over heel de wereld komen in aanmerking.
Er zijn verschillende categorieën waarvoor iemand in aanmerking kan komen. De Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector ging dit jaar als uitzondering naar twee winnaars: Kooijman van de Citro en Nick Guerchev, de oprichter van Bulsar. De jury stelt dat beide mannen een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid op zee.
Kooijman was zeer geëmotioneerd en droeg zijn prijs op aan zijn vrouw Julie Kooijman, die hem gedurende alle jaren trouw heeft bijgestaan.
Op internationaal niveau wordt de Citro nu erkent als een degelijke organisatie die alle operationele aspecten voor zoeken en redden op zee onder controle heeft en op een hoog niveau functioneert.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).