Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is de 25e editie van de Studie & Beroepenmarkt morgen en donderdag, een zilveren jubileum dus. Op de markt kunnen scholieren die bijna gaan studeren op Curaçao, in de regio of in Nederland, allerhande informatie krijgen over studies, mbo- en hbo-scholen en universiteiten.

F10 Zilver Studie en BeroepenmarktDit jaar staat in het teken van duurzaamheid en daarvoor is een speciale spreker uitgenodigd in de persoon van Danker Kolijn. Hij gaat het hebben over studie- en loopbaankeuzes, studeren in andere landen met een andere cultuur, de kansen en uitdagingen bij het opstarten van een eigen bedrijf en het interessante werk in de duurzaamheidssector.
,,Voor vele leerlingen is de Curaçao Studie & Beroepenmarkt de enige kans om kennis te maken met een afgevaardigde van een vervolgstudie. Vele scholen uit binnen- en buitenland zijn aanwezig”, aldus de organisatie.
Waarom er voor het thema duurzaamheid is gekozen? ,,De leerlingen zijn de toekomst van ons eiland en we moeten allemaal ons steentje bijdragen om zo ons eiland schoner te maken. Door middel van een aantal activiteiten probeert de Curaçao Studie & Beroepenmarkt meer bewustzijn te creëren. Zo is er een challenge voor leerlingen om hen bewust te maken van het thema.”
Naast opleidingen zijn ook lokale bedrijven en organisaties aanwezig, alsmede studiefinancieringsorganisaties. ,,Zij voorzien ouders en leerlingen van zo veel mogelijk informatie voordat zij de keuze maken die mede hun toekomst zal bepalen. Er zijn ook ouderavonden op 7 en 8 november. Ouders van Havo-, Vwo- en SBO-leerlingen horen waar ze allemaal rekening mee moeten houden als hun kind gaat studeren. Ouders van vsbo-leerlingen krijgen informatie over de mogelijkheden van de overgang naar SBO of havo.
De Studie & Beroepenmarkt wordt ondersteund door de Kamer van Koophandel, Maduro & Curiel’s Bank, meerdere lokale bedrijven en lokale en internationale scholen en universiteiten.
www.studyfaircuracao.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).