Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De medewerkers van Stichting Uniek Curaçao maken zich zorgen over een mogelijke olieramp.

olielek Nadat er in 2012 een grote olielekkage was vanuit de Isla-raffinaderij, zijn er namelijk geen verdere stappen meer ondernomen om tot preventieve maatregelen te komen ter voorkoming van een nieuwe olieramp.
De medewerkers zijn bezorgd, omdat ‘het vrijwel zeker is dat er een nieuwe olieramp aankomt’. Zo schrijft de organisatie op Facebook. Twee jaar geleden is er een ‘olieboom’ geplaatst, maar deze is niet goed aangesloten en de houdbaarheid hiervan is verlopen. Ondanks dat de ‘olieboom’ niet zo betrouwbaar meer is, is het onderhoud hiervan nog wel erg belangrijk. Dit omdat het de enige manier is om de drijvende oliemassa enigszins af te remmen. Stichting Uniek Curaçao is daarom op korte termijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het onderhoud hiervan.
Daarnaast is de stichting bezig met de Ramsar-status die Jan Kok en Rif Sint Marie hebben en het verdrag dat daarbij hoort. Ramsar-gebieden zijn woongebieden voor watervogels, waar het welzijn van de watervogels voorop staat. Het gebied heeft veel wandelroutes die onderhouden moeten worden door het onderhoudsteam van de stichting. De routes zijn te herkennen aan de geverfde stenen onderweg. Als je deze blijft volgen, word je geleid door de natuur en langs archeologische bezienswaardigheden.
Momenteel is de stichting bezig om een nieuwe route te ontwikkelen: de ‘Seru Largu’. De route wordt een onderdeel van de populaire hoofd-wandelroute. Het is nog niet bekend wanneer deze route te bewandelen valt, omdat het ligt aan de beschikbaarheid van de vrijwilligers.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).