Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op de zeebodem voor de kust van Oostpunt bij de duikplek Awa Blanku ligt sinds gisteren een ‘roll-on-roll-offschip. De boot is al op 12 oktober gekapseisd na vertrek uit Trinidad en richting Curaçao gedreven.

F03 Schip gezonken 1Een van de vijf opvarenden is vermist, aldus Kustwacht Curaçao in een persbericht. ,,Vermoedelijk bevindt deze persoon zich nog aan boord van het gezonken schip.” De eigenaar uit Trinidad komt vandaag naar Curaçao, zo bevestigt woordvoerder van de kustwacht Cynthia Devere. Zo mogelijk zullen duikers afdalen om na te gaan of er een stoffelijk overschot aan boord is.
Het schip was met vijf bemanningsleden aan boord op weg naar Venezuela toen het voor de kust van Trinidad omsloeg. Vier van de vijf bemanningsleden zijn door een visser uit de zee gehaald. Het vaartuig werd maandag door een patrouillevliegtuig van de kustwacht gespot tussen Bonaire en Curaçao en is vervolgens verder afgedreven in de richting van Curaçao. Een roll-on-roll-offschip heeft achter een laadklep waardoor auto’s, busjes en vrachtwagens aan en van boord kunnen ‘rollen’.
Een Fast Raiding Interception Special Forces Craft (FRISC) van het stationsschip van de Koninklijke Marine is uitgevaren om foto’s te maken van het gezonken vaartuig. De locatie waar het gezonken schip zich bevindt is met lichten gemarkeerd en het reddings- en coördinatiecentrum van de kustwacht zendt elk uur een veiligheidsbericht uit naar scheepvaartverkeer in de Curaçaose wateren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.