Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fastfoodketen McDonald’s doet de plastic rietjes in de ban, óók op Curaçao. Vanaf vandaag krijgen klanten niet meer automatisch een rietje bij hun frisdrank.

rietjesAlleen als er expliciet om gevraagd wordt, kan de klant nog een rietje krijgen. Het bannen van de rietjes past in het mondiale beleid van McDonald’s over te stappen op verpakkingsmaterialen die 100 procent vernieuwbaar of recyclebaar zijn, dan wel van gecertificeerde bronnen komen. Dit beleid dient per 2025 volledig doorgevoerd te zijn in alle zaken over de hele wereld. Arcos Dorados, de franchisenemer van McDonald’s in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied heeft het initiatief - om klanten niet meer automatisch rietjes te geven bij hun drinken - getest in Colombia en Uruguay en daar werkt het positief. Arcos Dorados hoopt zo 300 ton plastic per jaar te kunnen besparen, gebaseerd op de resultaten in beide landen, waar 6 van de 10 klanten besloten om hun drinken zonder rietje tot zich te nemen.

,,We zoeken naar manieren, gebruikmakend van onze schaalgrootte, om een positieve impact te hebben op de maatschappij. Het bannen van de rietjes is slechts een van de activiteiten, we richten ons verder op betere kansen voor de jeugd, ook qua arbeidsmogelijkheden, voeding voor kinderen, duurzame verpakkingen en acties om de klimaatverandering tegen te gaan. We hopen daarbij daadwerkelijk invloed te kunnen uitoefenen op de gewoonten en gedragingen van onze klanten, zodat we allemaal in een betere wereld kunnen leven”, zegt Woods Staton, de operationeel directeur van Arcos Dorados.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).