De Venezolaanse fruitbarkjes zijn gisteren na lang wachten terugverhuisd naar de Sha Caprileskade, waar de ‘floating market’ al meer dan honderd jaar was gevestigd.

barkjesToen de handelaren begin dit jaar door de grensblokkade, die president Nicolás Maduro had opgelegd, noodgedwongen van Curaçao moesten vertrekken, besloot de regering de kade te renoveren. De kade is verstevigd en de stands hebben een geheel nieuwe look gekregen, met kleurrijke doeken en betegelde toonbanken; wat er niet alleen mooier uitziet, maar tegelijkertijd zorgt voor betere hygiëne. De barkjes konden na een akkoord met Venezuela in augustus alweer terugkeren, en waren tijdelijk gevestigd aan de Kleine Werf. Nu zijn ze weer terug op hun oude stek.

Foto Jeu Olimpio


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).