Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eigenaren en medewerkers hebben klaarblijkelijk geen wonderen weten te verrichten in hun minimarket sinds de laatste keer dat het multidisciplinaire team er een inval deed.

Chinese minimarketGisteren kwamen de ambtenaren van het Belasting Accountants Bureau (BAB), het ministerie van Economische Ontwikkeling en van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, alsmede de politie weer langs en zij constateerden dat er opnieuw behoorlijk wat mis was in de zaak. Reden genoeg om de minimarket te sluiten.
,,Ze hebben wel wat te doen voor het weer open kan”, zegt Angelo Pichardo van het BAB. ,,Wij hebben zelf geconstateerd dat ze geen bij de BAB geregistreerde kassa hebben. Die zou kapot zijn en ze waren in afwachting van een nieuwe. Dat zullen we uitzoeken, maar in elk geval mogen ze niet open vooraleer ze dat op orde hebben.”
Ook MEO had heel wat op te merken. ,,Het was een enorme bende daarbinnen, dus dat moet opgeruimd worden”, aldus Pichardo. ,,We zijn er ook achter gekomen dat men een hoop afval gewoon in een nabijgelegen rooi gooiden. Daar krijgen ze een boete voor. Verder zullen ze op alle fronten moeten aantonen dat ze alles weer op orde hebben. Er zal ook een ambtenaar van Gezondheid, Milieu en Natuur gaan controleren voor de zaak überhaupt weer open mag.”
De leden van het multidisciplinaire team vonden ook levende kippen, ergens in een afgesloten ruimte, zonder eten en drinken. Dan stonden er ook overal binnen en buiten het pand gasflessen. ,,En er is een gasleiding die door CurGas gecheckt moet worden”, knikt Pichardo.
Behalve een boete voor het storten van afval in de rooi krijgen de eigenaren van de minimarket ook een aantal officiële waarschuwingen. ,,Als alles in orde is bevonden, mag de zaak weer open, maar het is te hopen dat ze nu eens hun lesje leren, want we zijn er al diverse malen geweest en het is duidelijk dat we deze zaak nu in de gaten zullen houden de komende tijd”, besluit Pichardo.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).