Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De PAR wil een Statenvergadering om te debatteren over het toenemende aantal gevallen van dierenleed op Curaçao en wil hierbij alle partners uitnodigen die werken ten behoeve van dieren op Curaçao, alsook de verantwoordelijke minister.

 

hondHoewel de gele partij het in de schriftelijke verklaring heeft over dierenleed in algemene zin, is de toedracht voor het schrijven naar alle waarschijnlijkheid het laatste geval van dierenmishandeling op Curaçao, waarbij de vinnen van een levende haai werden afgesneden.
,,Ondanks pogingen om de gemeenschap bewuster te maken, stijgen de cijfers van dierenmishandeling drastisch. Hoe kan het toch dat dit plaatsvindt in een ontwikkeld land?”, aldus de PAR. De zorg voor honden, poezen, vogels, paarden, ezels, vissen, leguanen, hagedissen, exotische dieren en alle andere dieren is een gedeelde verantwoordelijkheid van de gehele gemeenschap, aldus de gele partij. ,,Als Statenleden zijn wij de stem van degenen die kunnen praten en ook van degenen die níét kunnen praten.”
De partij wil daarom een Statenvergadering om samen met betrokken partijen de groeiende problematiek te bespreken en tot concrete afspraken te komen. ,,Laten we ons verenigen in de strijd tegen iedere vorm van misbruik, of het nou gaat om mensen, dieren of de natuur.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).