Van onze correspondent
Madurodam - Een historische Dakota, ofwel DC-3, is gistermiddag geland op Madurodam Airport. Volgens de miniatuurstad, die is genoemd naar de Curaçaose oorlogsheld George Maduro, is de Dakota het beroemdste vliegtuig ter wereld.

dakotamadurodamDe nieuw attractie is een echt vliegtuig, dus op ware grootte.
De Dakota werd gekocht in Jacksonville in Florida en kwam aan in Antwerpen. Vanuit de haven van Antwerpen ging de reis op een trailer via onder andere de Moerdijkbrug en Van Brienenoordbrug naar Den Haag. Langs het Malieveld en de Plesmanweg kwam het toestel aan in Madurodam. Dat was een attractie op zich.
Het vliegtuig gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe indoorattractie, die volgend jaar wordt geopend. Het zal daarvoor grondig worden gerestaureerd. Wat de bezoeker straks kan beleven in de Dakota is nog geheim.
Het is volgens Madurodam bijzonder dat het is gelukt de DC-3 aan te schaffen. ,,Wereldwijd zijn er naar schatting nog maar vierhonderd Dakota’s in de lucht. Als er een stopt met vliegen wordt deze direct opgekocht door handelaren. Dat wij een exemplaar kunnen toevoegen aan Madurodam is bijzonder en uniek.”
Volgens de website Piloot en vliegtuig is het inderdaad uniek dat Nederland een exemplaar rijker is. Er staan er wereldwijd zo’n tweehonderd in musea, maar slechts een handvol in Nederland.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).