Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens de centrale commissievergadering over ‘de veiligheid in de justitiële keten’ vertelde minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) gisteren aan de Statenleden dat hij de situatie met drones boven het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) onder controle heeft.

sdkk,,Dat wil zeggen: eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar vliegen er geen drones meer boven de gevangenis.”
Via de drones worden er allerlei zaken de gevangenis binnengebracht, met name drugs en wapens.
,,Als kortetermijnoplossing hebben we de schietposten bemand door bewakers die daarvoor speciaal zijn opgeleid en er zijn goede afspraken gemaakt over de te volgen procedure als er een drone binnen de gevangenismuren komt. We schieten die drones nu dus gewoon uit de lucht. We hebben tevens bewerkstelligd dat er een contactpersoon is geïnstalleerd bij de politie, die bij een dronesignalering direct een patrouille kan sturen om rond de gevangenis eventuele bestuurders van de drones op te sporen. Ook dat helpt, er zijn de afgelopen weken al zes personen gearresteerd die ervan verdacht worden met drones allerlei zaken in de gevangenis te droppen. Tevens is er binnen de politie een functionaris aangesteld die direct onderzoek gaat doen bij bedreigingen van gevangenisbewakers.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).