Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Reisorganisatie Corendon wil investeren in de airlift in de regio door in ieder geval een Boeing 737-800 in te zetten. ,,Met dit toestel kunnen we zo’n 6 tot 6,5 uur vliegen. In die range zitten vanaf Curaçao genoeg goede markten”, zo vertelt Sander Winterberg, directeur van Corendon Curaçao, desgevraagd aan deze krant.

F01 Corendon over plannen 1Tijdens een persconferentie waarin de reisorganisatie haar plannen voor het Caribisch gebied gisteren presenteerde, ging de eigenaar van Corendon, Atilay Uslu, ook dieper in op de geruchten dat er per half december vanuit Curaçao met een toestel van Corendon vluchten uitgevoerd zullen worden naar Aruba, Sint Maarten en de Braziliaanse hoofdstad São Paulo.
Aruba zit, in tegenstelling tot wat Luchtvaartnieuws.nl meldde, niet in de planning, omdat het toestel van Corendon daar te groot voor is. Maar het nieuws van de verbindingen met Sint Maarten en São Paulo klopt grotendeels wel. Uitgelegd werd dat het vooralsnog gaat om een principeovereenkomst met Divi Divi Air voor vijf vluchten in de week naar Sint Maarten en twee keer per week naar São Paulo.
De route naar Sint Maarten zal worden uitgevoerd in samenwerking met Insel Air als derde partij. Voor beide routes geldt dat er zal worden gevlogen met het toestel van Corendon onder de licenties van Divi Divi Air en Insel Air. ,,We zullen met onze toestellen gaan vliegen op hun vluchtnummers”, zo legt Winterberg uit.
Wanneer de onderhandelingen zijn afgerond - naar verwachting binnen een week - zullen meer details bekend worden gemaakt. ,,We zijn nu aan het afronden en alle partijen zijn enthousiast, dus ik zie geen reden waarom het niet zou lukken”, aldus de directeur van Corendon Curaçao. Later behoort uitbreiding naar andere bestemmingen misschien ook tot de mogelijkheden. Volgens eigenaar Uslu is er bijvoorbeeld al een aanvraag voor de Braziliaanse stad Manaus, maar is dat nog niet concreet. ,,Wij hebben in ieder geval de ruimte”, zegt hij.
De reden dat Corendon van plan is om te gaan investeren in de airlift op Curaçao is onder andere de recente aankoop van het failliete Veneto Holiday Beach Hotel. Daarnaast is Corendon eigenaar van Livingstone Jan Thiel Resort en heeft het een sterke financiële relatie met Kunuku Aqua Resort. ,,We willen onze gasten als het ware zelf gaan ophalen”, vertelt Winterberg. ,,De Nederlandse markt is zeker een belangrijke. Daar zullen we waarschijnlijk zo’n 20 tot 25 procent van onze gasten vandaan halen. Maar de rest moet uit Canada en Noord- en Latijns-Amerika komen.”
F01 Corendon over plannen 2Tijdens de persconferentie gisteren werden ook de eerste impressies van het toekomstige hotel gedeeld. Daarop wordt duidelijk dat er weinig meer overblijft van het hotel zoals dat er nu staat. De werkzaamheden aan het Holiday Beach Hotel zullen naar verwachting binnen enkele weken van start gaan. De vergunning voor het slopen van het huidige aangezicht is al binnen, het is enkel nog wachten tot het huidige gebouw helemaal leeg is. Zo meldt de directeur van Corendon Curaçao.
De voorkant, waar restaurant Denny’s, het casino en de entree van het hotel zaten, worden helemaal met de grond gelijk gemaakt. Van het oude hotel blijft alleen het zwembad zoals het nu is, net als de geraamten van de zijgebouwen. Deze zullen verder helemaal worden gestript en totaal worden gerenoveerd; er komen nieuwe badkamers, nieuwe leidingen en nieuwe balkons. ,,Eigenlijk wordt alles vernieuwd, behalve de muren”, aldus Winterberg.
Het Holiday Beach Hotel, dat waarschijnlijk nog van naam zal veranderen, wordt een luxe all inclusive resort met in totaal 800 kamers. De eerste fase behelst de renovatie van het bestaande complex dat door de verbouwing al kan uitbreiden van de huidige 210 naar 350 kamers. Dit deel moet in december 2019 al operationeel zijn. In fase twee wordt het naastgelegen erfpachtterrein van bijna 38.000 vierkante meter ontwikkeld met daarop nog eens 450 kamers, die een jaar later af moeten zijn.
Corendon profileert zichzelf als marktleider op het gebied van ‘all inclusive’-vakanties. De reisorganisatie vliegt met twintig Boeings naar meer dan 85 bestemmingen. Naast Curaçao heeft Corendon ook hotels in Nederland, Ibiza en Turkije. Daar heeft Corendon onder andere het hotel Grand Park Lara met 896 kamers. Hier moet het Holiday Beach Hotel qua grootte bij in de buurt komen.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.