Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie legt tegenover deze krant uit dat justitie met een tweetal mensenhandel-onderzoeken bezig is die kunnen uitmonden in strafzaken en dat twee kroongetuigen die gewerkt hebben als ‘trago-meisje’ daarom bescherming krijgen.

girigorie

,,Enkele meisjes, die onlangs zijn aangehouden bij invallen in twee horeca-etablissementen zijn onze kroongetuigen in die zaken. Vandaar dat ze bescherming genieten en worden onderhouden, want ze hebben zelf geen inkomen. Dat wordt overigens niet door de regering bekostigd, maar door internationaal samenwerkende partijen in dezen. Meer kan ik er niet over zeggen, maar dít is het verhaal en meer is er niet aan de hand.”
Hij reageert hiermee op berichten dat de regering trago-meisjes onderhoudt. Hij ontkent dit in alle toonaarden. ,,Een waanzinnig idee en waar het vandaan komt? Ik wil even heel duidelijk stellen dat de regering geen geld steekt in wat ze noemen trago-meisjes. Ik vind het zelf trouwens een vreselijke term. De meisjes die het betreft, zijn mogelijk onder valse voorwendselen vanuit Venezuela naar Curaçao gebracht. Hun is waarschijnlijk een leuke baan in een hotel voorgehouden, maar eenmaal hier werden ze als trago-meisjes ingezet. Een typisch voorbeeld van mensenhandel waar nu dus onderzoeken naar lopen”, aldus de minister.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).