Jasper Doest is een wereldwijd erkende natuurfotograaf. Jasper is de neef van de Curaçaose dierenarts Odette Doest en volgde haar werk van de Stichting Dier en Onderwijs Cariben.

bobflamingo

Hij kreeg een bijzondere nominatie in de serie Photo Journalism tijdens de 54e editie van ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Londen.
Bob raakte door een ongeluk zwaargewond, werd door Odette opgelapt, maar kon niet meer in de natuur uitgezet worden. Sindsdien is Bob huisdier bij Odette, maar tevens ambassadeur van de stichting. Zo gaat Bob mee naar scholen, alwaar kinderen voorlichting krijgen over flamingo’s, maar ook over alle andere lokale flora en fauna. Op de andere foto Odette met Frans Lanting, die de Lifetime Achievement Award won.

Foto Jasper Doest


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).