Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Howard Johnson Hotel in Otrobanda is gisteren niet verkocht. Voor de veiling bij notariskantoor Moerdijk & Palm was voldoende belangstelling, maar geen van de aanwezigen heeft een bod uitgebracht.

F04Deadline Howard Johnson 2

De inzetprijs was 9,5 miljoen gulden. Het gaat om het complex aan het Brionplein vanaf Subway tot het rode gebouw dat geen deel vormt van de 15 kadastrale delen waarop een bod kon worden uitgebracht. Of en wanneer het onroerend goed - 67 hotelkamers en een ruimte voor een casino - en de bijbehorende erfpachtrechten opnieuw onder de hamer gaan, werd gisteren niet duidelijk. De reden voor de executoriale verkoop zou een uitstaande hypotheekschuld zijn.
Verhuurder Emmazicht had de afgelopen jaren te maken met huurders die hun verplichtingen niet nakwamen. De huurachterstand van de laatste exploitant van het hotel, City Hotel, liep tot 4 september 2017 op tot bijna 771.000 gulden. City Hotel werd op 7 december 2017 failliet verklaard. Daarvoor ging huurder Caribbean Hospitality Management bv bankroet, met een schuld van ruim 970.000 gulden bij Emmazicht.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.