Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas van oppositiepartij Movementu Futuro Kòrsou (MFK) is woedend over de roof van cocaïne uit het politiecomplex in Rio Canario. ,,Hoe moeten ze ons beschermen als ze hun eigen huis nog niet eens kunnen beschermen?” zegt Pisas.

pisas

,,Wij kunnen niet anders dan concluderen dan dat de minister van justitie Quincy Girigorie (PAR) en het hoofd van de politie Mauricio Sambo hun posities moeten opgeven na deze gebeurtenis.”
Pisas vindt dat Girigorie verantwoordelijk is en dat hij de boel voor de gek houdt. ,,Een paar weken geleden nog laat hij samen met Sambo tijdens een persconferentie met een mooie Powerpoint-presentatie zien dat de criminaliteit flink terugloopt. En dan worden we nu wakker met de bittere werkelijkheid dat zelfs de kantoren van ons politiekorps niet veilig zijn en dat als de onderwereld besluit om naar binnen te gaan om hun bezittingen terug te halen dat ze gewoon niet tegen te houden zijn.”
Het Statenlid is nog niet uitgeraasd: ,,Dan zegt het Openbaar Ministerie in een eerste persbericht ook nog dat er geen wapens, drugs en geld zijn buitgemaakt, maar wel cocaïne. Een simpele vraag dringt zich dan op: is cocaïne geen drug? Maar ja, zoals we van hem gewend zijn, legt de woordvoerder van het OM liever de nadruk op zijn eigen show dan op het geven van juiste informatie aan de media.”
Pisas schreef zijn emotionele betoog zondagavond laat, vlak voordat minister Girigorie met het Antilliaans Dagblad sprak en de gebeurtenis ‘een klap in het gezicht van het Korps Politie Curaçao’ noemde. ,,We moeten ons realiseren dat we in de strijd tegen de criminaliteit ook klappen terug moeten verwachten. Dit is een verwerpelijke actie, maar de toewijding en motivatie van het korps kennende, ben ik ervan overtuigd dat het de criminaliteit een harde klap terug zal geven.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).