Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Red Majestic, het voorraadschip van Curoil, is de redding van Curaçao. Dat heeft Curoil-directeur Yamil Lasten gisteren naar voren gebracht in de Staten.

redmajestic1Toen de raffinaderij zo goed als stopte als gevolg van de beslagen van ConocoPhilips, was het dankzij dit schip dat er voorraad was voor het draaiende houden van bijvoorbeeld Aqualectra en het openhouden van de luchthaven omdat Curaçao in staat was de vliegtuigen van jet fuel (vliegtuigbrandstof) te voorzien. Daar heeft de hele bevolking van Curaçao profijt van gehad. De aankoop van het schip is een kortetermijnoplossing om niet van één leverancier afhankelijk te zijn. Op de lange termijn wordt gewerkt aan de bouw van tanks, zo is in de Staten naar voren gebracht.
Met een meer onafhankelijke positie ten opzichte van de raffinaderij en PdVSA is Curaçao bovendien ook sterker in de onderhandelingen met PdVSA die anders eigenhandig prijzen kan bepalen waarover niet te onderhandelen valt.
Op de prangende vraag van de oppositie of de extra drie cent die in de benzineprijs is opgenomen, een verkapte manier is om de dividendkosten terug te krijgen, is door Lasten ontkennend geantwoord: ,,We willen meer dan open zijn over wat er binnen het bedrijf gebeurt en de besluiten die genomen worden. Daarbij wil ik ook benadrukken dat we te maken hebben met minder inkomsten. Er wordt minder getankt op de luchthaven door de verminderde activiteiten van de USFOL-basis, het bijna-faillissement van Insel Air en het vertrek van Air Berlin.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).