Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De hoogste bieder op het onroerend goed en de bijbehorende erfpachtrechten van het Howard Johnson Hotel in Otrobanda, krijgt bij zijn aankoop ook de achterstallige grond- en onroerendezaakbelasting en erfpachtrechtbetalingen van de vorige eigenaar ‘cadeau’. Ter waarde van 1,175 miljoen gulden.howardjohnson
Dit valt op te maken uit de conceptnota van afrekening van Notariskantoor Moerdijk & Palm (voorheen Notariskantoor Eshuis), dat verantwoordelijk is voor de veiling die morgenochtend zal plaatsvinden.
Het Howard Johnson Hotel van eigenaar Emmazicht werd naar verluidt geveild vanwege een lang uitstaande hypotheekschuld. Die geruchten worden in de nota echter niet bevestigd. Wel staat er een post van 542.187 gulden aan achterstallige grondbelasting en onroerendezaakbelasting en nog eens 633.270 gulden aan achterstallige erfpacht.
Dit verklaart waarschijnlijk ook de inzetprijs van 9,5 miljoen gulden voor het totale project, die veel lager is dan de executiewaarde van 12,775 miljoen, zoals taxateurs van Alliance Real Estate Services en RvM Design & Taxaties in juni hebben vastgesteld in opdracht van Banco di Caribe. De marktwaarde van de 15 kadastrale delen die onder de hamer gaan bedraagt volgens hun berekeningen zelfs 18,25 miljoen.
Het voormalige Howard Johnson Hotel heeft een prominente locatie in de binnenstad, pal tegenover toeristische trekpleisters als de Handelskade en de pontjesbrug. Het pand, dat aan de voorkant verschillende gevels lijkt te hebben, is gelegen aan het Brionplein en loopt vanaf de Subway uiterst links helemaal tot aan het rode gebouw uiterst rechts. In totaal zijn er ongeveer 67 kamers en ook is er ruimte voor een casino.
De veiling zal morgen om 10.00 uur plaatsvinden, vermoedelijk ten overstaan van de notaris Martijn Moerdijk, als opvolger van oud-notaris André Eshuis. Dit alles gebeurt op het kantoor aan de Rooi Catootjeweg 1. Tot veertien dagen voor de veiling konden geïnteresseerde partijen een schriftelijk bod voor onderhandse verkoop bij de notaris uitbrengen. Dat is voor zover bekend niet gebeurd.
Informatie is op te vragen via de website van het voormalige Notariskantoor Eshuis of de betrokken notaris.
www.notaris-eshuis.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).