De Soepschildpad op Klein Curaçao, die bekend staat onder naam ‘Angry Bird’, is op bijzondere wijze gered van een wisse dood.

Zeeschildpad gered 1Crewleden van onder andere Mermaid Boattrips meldden afgelopen donderdag aan Sea Turtle Conservation Curaçao dat er een zeeschildpad was gespot met een grote vishaak in een flipper. De dag erop voer een team van de stichting met de Mermaid en de Miss Ann mee naar Klein Curaçao. Zij vingen het dier en op de kant verlosten zij de schildpad van de grote haak. De haak zat zodanig in het weefsel vast, dat het dier de flipper niet meer kon gebruiken. Ook hing er een tweede haak aan te bungelen, die het gevaar van verdrinking nog verder vergrootte. De schildpad is na afloop grondig onderzocht en daarna onder luid gejuich losgelaten. Het was de tweede redding in een week tijd op Klein Curaçao, met eenzelfde type haak als boosdoener.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).