Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Stichting Ride for the Roses (RFTRC) wil het liefst het hele jaar door activiteiten organiseren en geeft daarvoor zelf het goede voorbeeld met de actie ‘Standing order 1.500’.

Ride for the RosesBestuurslid Curd Evertsz doet het hele jaar mee aan loopevenementen voor het goede doel en probeert daarbij zoveel mogelijk ‘standing orders’ (automatische afschrijvingen) te genereren. De stichting hoopt op nieuwe initiatieven van Curaçaoënaars ten behoeve van ‘the roses’.
De eerstvolgende activiteit van de stichting is de inmiddels traditionele filmavond, die staat geprogrammeerd op donderdag 1 november om 19.30 uur in The Cinemas. De film die wordt vertoond is ‘Bohemian Rhapsody’, over het ontstaan en enorme succes van de Engelse rockband Queen. De film gaat een dag later in première in de Verenigde Staten. De kaartverkoop (50 gulden per persoon) is al in volle gang. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het RFTRC-bestuur, Van den Tweel Zeelandia, 24 uur uit de Muur op Santa Maria en Mensing’s Caminada.
Op zondag 27 januari 2019 worden meer dan 10.000 deelnemers verwacht voor de diverse onderdelen van de Ride, Swim & Walk for the Roses. Hoewel het in een sportief jasje is gestoken, gaat het er vooral om zoveel mogelijk mensen te trekken die allen hun steentje bijdragen. Vroeg in de ochtend starten duizenden lopers vanaf het Brionplein om via de Pontjesbrug of de hoge Julianabrug door de straten van Punda, Pietermaai, Marie Pompoen naar Mambo Beach Boulevard te wandelen. Kort erop starten de fietsers voor de verschillende afstanden op de weg en de mountainbikers over hun eigen route. Ook voor hen is de start en finish bij Mambo Beach Boulevard. De zwemmers springen rond het middaguur bij Jan Thielbaai in het water om naar het strand van Mambo Beach Boulevard te zwemmen. Op datzelfde strand vindt weer de razend populaire Spinergy plaats: een intensief sportgebeuren op de spinningbikes waarbij bedrijven tegen elkaar spinnen en de sportieve prestaties koppelen aan het werven van fondsen.
Vanwege het jubileumjaar doet het bestuur een beroep op personen en instellingen om met leuke ideeën te komen voor meer ‘For the Roses’-evenementen gedurende het jaar om nog meer fondsen binnen te halen. Na bestudering van de voornemens treedt het RFTRC-bestuur in contact met de bewuste organisaties en bij een akkoord kan dat evenement dan de toevoeging ‘for the Roses’ hanteren. Zo is er het plan voor een ‘Golf for the Roses’ op 20 januari 2019, waarover in een later stadium details worden bekendgemaakt. Er zijn al enkele ideeën binnen, zoals een ‘Zumba for the Roses’ en een ‘Fashion for the Roses’. Zo beoogt RFTRC het hele jaar door de aandacht gevestigd te houden op het goede doel. Personen en instellingen die zich voor een eigen bedacht ‘For the Roses’-evenement willen opgeven, kunnen alle details, inclusief voorwaarden waaraan voldaan dient te worden, op de website van RFTRC doornemen.
RFTRC is gestart in 2005 met als hoofddoel het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF) financieel te steunen. Die instelling kan de hulp goed gebruiken om zich te blijven inzetten voor kankerpatiënten en hun familie. De RFTRC is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse fundraisingevenement op Curaçao. De laatste jaren is steeds om en nabij een half miljoen gulden opgehaald voor het goede doel en daar wordt in het jubileumjaar minimaal weer op gemikt.
www.ridefortheroses.net


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).