Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de nacht van zaterdag op zondag kwam het op sommige plaatsen verspreid over Curaçao met bakken uit de lucht. Dit ging plaatselijk gepaard met veel onweer.

Flinke buienMeteo riep hiervoor rond 00.30 uur Code oranje uit; een voorwaarschuwing voor zware onweersbuien.
De meeste regen is in Santa Maria gevallen, daar werd bij het meetstation 79.2 millimeter geregistreerd. Ook op andere locaties op het eiland was het niet mis. Op Hato werd 51.6 millimeter regen geregistreerd, in Biesheuvel 60.66 millimeter, bij het meetstation Onverwacht in Brievengat 50.4 millimeter, bij Seinpost 9.6 millimeter, bij Ser’i Kokori 38.2 millimeter, bij Steenrijk 61.6 millimeter en bij Sumbu in Barber 50.6 millimeter.
Sinds gistermiddag geldt Code geel. Die is tot vanochtend van kracht. ,,Er was nog wat activiteit die langzaam naar het noorden trok, maar daardoor werd alle activiteit die boven Venezuela hing weer onze kant op getrokken. Vandaar dat er kans bleef op onweersbuien. Dan waarschuwen we liever, zodat iedereen voorzorgsmaatregelen kan nemen en niet verrast wordt”, aldus meteoroloog Andy Luciano tegenover deze krant. Hij verwacht dat het weer de komende dagen weer rustiger wordt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).