Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het terrein met daarop alle onroerend goed van Kusters’ Trading op Zeelandia is verkocht. Het tevens op Zeelandia gevestigde Delinova heeft het aangekocht en wil er mogelijk een nieuw pand op gaan zetten.

Delinova koopt Kusters TradingIgor Effting is er trots op dat hij het beroemde stukje grond, samen met zijn compagnon Berry Wouters, heeft weten te bemachtigen. ,,Er hangen daar nog foto’s van vroeger, toen Zeelandia nog een soort van moeras was”, vertelt hij. ,,Toen zat Kusters’ er al. Iedereen op Curaçao kent het ook, dus het is mooi dat wij het nu hebben kunnen overnemen.”
Delinova is een groothandel in foodproducten en staat met name bekend om zijn vlees, vis en groenten. ,,We doen ‘alles behalve alcohol’, zegt Berry altijd”, lacht Effting. ,,We leveren met name aan de horeca, maar we sturen ook de particulier niet weg.”
In zijn huidige pand kreeg Delinova steeds meer te maken met ruimtegebrek en dus werd er al een poosje gekeken naar een nieuw pand, liefst natuurlijk op een lekker centrale locatie. ,,En daar voldoet Zeelandia natuurlijk helemaal aan”, knikt Wouters.
Per wanneer de nieuwbouw of verbouwing gaat plaatsvinden zal de komende weken duidelijk worden. ,,We zijn flink aan het brainstormen”, zegt Effting. ,,Op dit moment zijn we er nog niet uit of we gaan verbouwen of herbouwen.” De ondernemers hopen daar nog deze maand een ei over te leggen.
Kusters’ Trading co. staat bij de Kamer van Koophandel (KvK) nog ingeschreven. Het bedrijf werd in 1938 gevestigd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.