Rond 14.00 uur gistermiddag was daar ineens de melding van Meteo: code oranje vanwege kort, maar hevig onweer, met kans op fikse wateroverlast en gevaarlijke situaties door blikseminslag.

Hevig onweer teistert Curaçao 1,,We wilden de mensen toch even waarschuwen”, vertelt Fred Capello. ,,Wij werden er ook door verrast, dus vandaar de snelle actie.” Op verschillende plaatsen liepen de wegen vol en hadden laaggelegen huizen en winkels moeite het water buiten te houden. ,,We hebben er vannacht en morgen nog mee te maken”, aldus Capello gisteren. ,,Waarschijnlijk niet zo heftig, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus daarom geven we liever een keer een code geel of oranje te veel af dan één te weinig. Vanaf zondag wordt het weer rustiger, maar in deze periode van het jaar kunnen we niet al te ver vooruitkijken, dat blijkt elke keer opnieuw.” 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.