Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een van de drie generatoren is gisteravond naar de nieuwe dieselcentrale van Aqualectra aan de Dokweg getransporteerd.

generatoren De twee andere generatoren worden morgen en overmorgen op dezelfde tijd vervoerd. De generatoren zijn samen goed voor een gewicht van circa 373.760 kilo. Het transport gaat over de Dominico ‘Don’ Martina Boulevard naar de Dokweg. De weg zal dan worden afgesloten. Bij de dieselcentrale zullen de generatoren direct op hun plek gezet worden op een platform van 800 vierkante meter beton. Elke generator heeft een capaciteit van 9,8 megawatt, wat goed is voor 8 procent van het stroomgebruik per dag. De plant heeft in totaal een productiecapaciteit van 39 megawatt als alles klaar is. Er wordt nu door professionals van Aqualectra en de hoofdaannemer Wärtsilä gewerkt aan de plant om zo de productie van stroom voor de toekomst te garanderen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).