Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een van de drie generatoren is gisteravond naar de nieuwe dieselcentrale van Aqualectra aan de Dokweg getransporteerd.

generatoren De twee andere generatoren worden morgen en overmorgen op dezelfde tijd vervoerd. De generatoren zijn samen goed voor een gewicht van circa 373.760 kilo. Het transport gaat over de Dominico ‘Don’ Martina Boulevard naar de Dokweg. De weg zal dan worden afgesloten. Bij de dieselcentrale zullen de generatoren direct op hun plek gezet worden op een platform van 800 vierkante meter beton. Elke generator heeft een capaciteit van 9,8 megawatt, wat goed is voor 8 procent van het stroomgebruik per dag. De plant heeft in totaal een productiecapaciteit van 39 megawatt als alles klaar is. Er wordt nu door professionals van Aqualectra en de hoofdaannemer Wärtsilä gewerkt aan de plant om zo de productie van stroom voor de toekomst te garanderen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.