Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Wie de afgelopen week een van de omliggende eilanden wilde bezoeken en daarvoor een ticket had geboekt bij Insel Air, kwam veelal van een koude kermis thuis.

inselDe luchtvaartmaatschappij kampt sinds een week met flinke vertragingen en heeft ook een aantal vluchten moeten annuleren.

De directeur van Insel Air, Lars de Brabander, legt uit dat hieraan verschillende redenen ten grondslag liggen. Het begon vorige week donderdag met problemen met de bemanning voor een vlucht naar Sint Maarten. Deze moest geannuleerd worden en om de schade in te halen werd de volgende dag een toestel van Conviasa ingezet.
Vrijdag was er sprake van ‘een klein, technisch probleempje’ aan de enige eigen Fokker 50 van Insel Air die momenteel operationeel is (de andere staat al maandenlang kapot op het vliegveld van Sint Maarten, red.). Het betrof een temperatuursensor van een propeller. Omdat De Brabander geen enkel risico wilde lopen, besloot hij niet te vliegen. De F50 werd uit service gehaald, waardoor een groot gedeelte van het vluchtschema overhoop lag.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).