Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Door het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied wordt op woensdag 17 oktober de PBCCG Cultuurprijs uitgereikt aan Albert Schoobaar. Schoobaar wordt dan geëerd voor zijn toewijding tot het verrijken en ontwikkelen van de theaterkunst op Curaçao.

schoobaarDe Cultuurprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied wordt sinds 2003 toegekend aan personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt op het brede terrein van geschiedenis en letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud op Curacao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius.
Schoobaar is in 1970 op Curaçao geboren en is acteur, theatermaker, regisseur, schrijver en medeoprichter van de Curaçaose theatergroep Teatro KadaKen. In Nederland werkte de Curaçaoënaar samen met regisseurs als Ad de Bont en Allen Zipson en speelde hij onder andere bij Theatergroep Wederzijds en Siberia. Zo kwam deze autodidact in contact met de progressieve en eigenzinnige stijl van Nederlands jeugdtheater en ontwikkelde hij zich als theatermaker en schrijver, zo staat op de website theaterencyclopedie.nl.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).