Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra heeft gisteren opnieuw de stroom afgesloten van het World Trade Center (WTC) bij Piscadera. Dit bevestigen verschillende personen die daar werken en Aqualectra-woordvoerder Sharo Bikker tegenover deze krant.

F13 Aqualectra en WTCSinds enige tijd zouden er weer problemen zijn met het betalen van de elektrarekening, zo melden betrouwbare bronnen. De woordvoerder wil daar echter niet veel over kwijt, maar zegt in zijn algemeenheid dat het ‘altijd om schulden gaat als er afgesloten wordt door Aqualectra’.
Volgens ‘Kiko ta pasando Notisia’ hadden onder andere Domeinbeheer, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de Shared Services Organisatie (SSO) en Human Resource en Organisatieontwikkeling (HRO) van de overheid in ieder geval geen elektriciteit meer.
WTC en de Italiaanse ‘eigenaar’ Vittorio de Stefano kwamen in maart van dit jaar en in 2015 ook al eens in opspraak met betrekking tot onenigheid met Aqualectra. Begin dit jaar ging het om het leveren van stroom van WTC aan het ernaast gelegen hotel Cala (voorheen Clarion Hotel). Aqualectra stelde toen dat ‘levering aan derden’ illegaal is en tegen de regels gehandeld wordt. Het hotel zou namelijk niet aangesloten zijn op het Aqualectra-net.
In 2015 vorderde het nutsbedrijf al eens 10,3 miljoen aan achterstallige rekeningen voor levering van water en stroom. Toen werd er op grote schaal geknoeid met de meters. De zaak eindige voor de rechter die bepaalde dat 5,5 miljoen gulden direct opeisbaar was van WTC. Het is niet bekend of WTC hieraan voldaan heeft. In die tijd procedeerde advocaat Mayesi Hammoud voor Aqualectra en Bertie Braam voor WTC.
Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) is de directeur van WTC de in Venezuela geboren Robert Zielinski en zijn de commissarissen Luis Marimon (Venezuela), Nestor Martinez (Venezuela) en Vittorio De Stefano (Italië).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.