Van onze redactie
Willemstad - De organisatie Kòrsou Transparente is bezig met de voorbereidingen voor een grote debatwedstrijd voor scholieren met als thema ‘integriteit en corruptie’.

debatInmiddels hebben verschillende middelbare scholen zich aangemeld. ,,Eindexamenklassers krijgen training in debatteren van trainers van de Toastmasters Club Curaçao en van experts op het gebied van debatteren en public speaking Godalys Reina, Calviany Eleonora, Ilona Eustatia en Elton Villarreal”, aldus de organisatie.
De finale vindt plaats op 9 december, op de International anti-corruption day, waarbij de ‘FBI-Champion’ wordt gekozen. Deelname is gratis en aanmelden kan tot 16 oktober.
Kòrsou Transparente is een burgerinitiatief, ontstaan na het onderzoek van Transparency International in 2013 over de kwetsbaarheden van Curaçao als het gaat om corruptie. Een belangrijke aanbeveling van Transparency International is het bewustmaken van de bevolking van Curaçao van de schadelijke gevolgen van corruptie. Een van de speerpunten van Kòrsou Transparente is daarom het activeren van burgers om aandacht te vragen voor hun recht op een integer Curaçao. Dit is dan ook de achtergrond van de bewustwordingscampagne van Kòrsou Transparente.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).