Van onze redactie
Willemstad - De organisatie Kòrsou Transparente is bezig met de voorbereidingen voor een grote debatwedstrijd voor scholieren met als thema ‘integriteit en corruptie’.

debatInmiddels hebben verschillende middelbare scholen zich aangemeld. ,,Eindexamenklassers krijgen training in debatteren van trainers van de Toastmasters Club Curaçao en van experts op het gebied van debatteren en public speaking Godalys Reina, Calviany Eleonora, Ilona Eustatia en Elton Villarreal”, aldus de organisatie.
De finale vindt plaats op 9 december, op de International anti-corruption day, waarbij de ‘FBI-Champion’ wordt gekozen. Deelname is gratis en aanmelden kan tot 16 oktober.
Kòrsou Transparente is een burgerinitiatief, ontstaan na het onderzoek van Transparency International in 2013 over de kwetsbaarheden van Curaçao als het gaat om corruptie. Een belangrijke aanbeveling van Transparency International is het bewustmaken van de bevolking van Curaçao van de schadelijke gevolgen van corruptie. Een van de speerpunten van Kòrsou Transparente is daarom het activeren van burgers om aandacht te vragen voor hun recht op een integer Curaçao. Dit is dan ook de achtergrond van de bewustwordingscampagne van Kòrsou Transparente.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.