Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Damen Shiprepair Curaçao (DSCu) is deze maand van start gegaan met een nieuw trainingsprogramma.

damenopleiding

Via verschillende selectieronden werden twaalf jongeren geselecteerd om opgeleid te worden tot scheepsmetaalbewerker, (machine)bankwerker en pijpfitter. DSCu investeert in deze tweejarige opleiding om ook in de toekomst te beschikken over gekwalificeerd personeel. De Stichting Maritime Training Center (SMTC) verzorgt de opleiding van de jongeren, die stage lopen bij Damen Shiprepair.
SMTC werd in september 2017 opgericht met het doel om verschillende opleidingen en trainingen aan te bieden aan bedrijven in de maritieme en logistieke sector op Curaçao. SMTC is een opleidingsmakelaar die vragen van de bedrijven koppelt aan het trainingsaanbod op Curaçao en daarbuiten. Het opleidingsinstituut was erg blij met de vraag van DSCu om het traineeship in het najaar van 2018 te starten. Er is nog geen reguliere opleiding voor de scheepsreparatie-industrie op het eiland, maar er is wel veel kennis en ervaring aanwezig. Door deze kennis en ervaring te bundelen - en gebruikmakend van de reeds bestaande trajecten binnen de Damen Group - kunnen de trainees alle nodige theoretische en praktische kennis verkrijgen, zodat zij als vanzelf klaargestoomd worden voor een carrière binnen DSCu.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).