Fase twee ‘Marie Pampoen Recreational Area’
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na lang wachten wordt het bestaande sportcomplex van Marie Pampoen nu echt herbouwd tot een geheel nieuwe faciliteit. De werkzaamheden aan het complex gaan maandag van start en zullen over ongeveer 10 maanden klaar zijn.

mariepampoen1Dat werd gisteren aangekondigd door de Curaçao Tourist Board (CTB). Volgens minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina is er ruim drie miljoen vrijgemaakt voor de ontwikkeling van deze tweede fase van het grotere ontwikkelingsproject ‘Marie Pampoen Recreational Area’. Het nieuwe sportcomplex omvat een multifunctioneel basketbal- en volleybalveld, twee banen voor ‘bolas krioyas’ (jeu de boules) en een voetbalveld van kunstgras. Maar ook een gebouw met kantoorruimte, een snackbar, een terras, kleedkamers en toiletten.
Het project is een initiatief van het ministerie van Economische Ontwikkeling, het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur en wordt gecoördineerd door de CTB. De ministers, respectievelijk Martina, Zita Jesus-Leito en Suzy Camelia-Römer, kwamen gisteren bij de aankondiging van de werkzaamheden van deze fase twee allemaal aan het woord.
Martina ziet het ontwikkelingsproject als ‘een goed voorbeeld van een inclusieve economische ontwikkeling’. ,,Er wordt geïnvesteerd in het upgraden van de infrastructuur en dat wordt gedaan in samenspraak met de buurt. Twee stichtingen uit de wijk (Fundashon Desaroyo Marie Pampoen i Bisendario en Fundashon pa Progreso Marie Pampoen, red.) hebben op een formele manier hun bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de plannen”, aldus de minister, die - net als zijn collega-bewindslieden - zijn waardering heeft uitgesproken aan alle personen en partijen die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van deze ontwikkeling.
Jesus-Leito vraagt bovendien aandacht voor het feit dat er ondanks de schaarse financiële middelen van de regering geld beschikbaar is gemaakt voor deze tweede fase. Dat het project doorgaat is in haar ogen belangrijk voor zowel de toeristen als de lokale bewoners. Camelia-Römer is daar als Gezondheidsminister vooral blij mee, omdat het sportcomplex goed is voor de beweging en de sociale interactie. ,,Beide deel van het geheel dat nodig is om gezond te zijn en te blijven”, zo zegt zij tegenover deze krant.
De CTB kreeg in 2015 al de leiding over de ontwikkeling van het recreatiegebied Marie Pampoen. Nadat alle benodigde vergunningen rond waren, begon in 2016 de bouw van het westelijke deel. Aan deze zijde van de kilometer lange kuststrook werden het strand en de parkeerplaats gerenoveerd. Die fase werd in 2017 voltooid en daarna werd het project on hold gezet wegens financiële beperkingen waarmee de regering te kampen had. Nu volgt, na een proces van aanbesteding, toch het nieuwe sportcomplex. Hierna zal ook nog een derde fase worden uitgevoerd, waarbij de puntjes op de i worden gezet. Volgens Martina wordt daarbij onder meer aandacht besteed aan de aanleg van mangrovebossen, wandelpaden en een plek waar men kan barbecueën. Het totale ontwikkelingsproject ‘Marie Pampoen Recreational Area’ beslaat een investering van rond de 10 miljoen gulden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.