Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De belangen van cliënten en patiënten van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) zullen voortaan worden behartigd door de cliëntenraad. De leden van dit adviesorgaan hebben zich gisteren gepresenteerd aan de pers.

clientenraadAls voorzitter is benoemd Imro Zwerwer, als secretaris Lurisha Hooi, als penningmeester Carin Bult en als lid zijn benoemd Eulalie Clemencia, Sandra La Croes, Marjorie Tromp en Curd Evertsz. Zij zullen voortaan gevraagd en ongevraagd advies geven aan de medische staf, Raad van Bestuur (RvB) en Raad van Toezicht (RvT) van het ziekenhuis.
Hoewel het op Curaçao niet verplicht is om een cliëntenraad te hebben, heeft Sehos daar toch voor gekozen. Het ziekenhuis stelt dat de cliëntenraad belangrijk is om het beleid te bepalen; de raad zal namelijk advies geven over hoe de zorg wordt ervaren door cliënten en patiënten en hoe deze kan worden verbeterd.
De deelnemers zijn door middel van een sollicitatieprocedure benoemd. Uit meer dan zestig kandidaten zijn na individuele gesprekken personen gekozen die samen een dwarsdoorsnede van de bevolking vormen. Het zijn mensen die in het dagelijks leven werken in de zorg, bij de politie, het gerecht, en/of ervaring hebben als patiënt, of familie zijn van patiënten en daardoor ervaringsdeskundig zijn. Zo legt het Sehos uit in een persbericht.
Alle zaken waar de cliëntenraad zich mee bezighoudt hebben tot doel de kwaliteit van de zorg te verbeteren. De raad werkt op basis van een vastgesteld reglement en zal op vaste momenten vergaderen met de medische staf, de RvB en de RvT.
Om het werk nog beter te kunnen uitvoeren wordt een trainingsprogramma opgesteld. De raad zal door professionele trainers worden opgeleid. Het team zal zowel op eigen initiatief als in samenspraak met de RvB aan verschillende projecten werken. Het juridisch kader wat betreft medezeggenschap van cliënten en patiënten zal hoge prioriteit hebben. De cliëntenraad is vooralsnog via e-mail bereikbaar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De raad gaat echter niet over klachten. Voor individuele klachten kan contact opgenomen worden met klachtenfunctionaris Herbert Plantijn, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).