Coca-Cola Curaçao plant bomen van Bándariba tot Bándabou

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Binnenkort heeft de Curaçao Beverage Bottling Company (CBBC) beter bekend als Coca-Cola Curaçao, haar 80-jarig jubileum.

colabomen1Om dit te vieren zijn 80 bomen geplant op diverse locaties op Curaçao. Van tot Bándariba tot Bándabou zijn bomen geplant bij scholen, stichtingen, buurtcentra en andere sociaal-maatschappelijke instellingen. Om een goede keuze te maken is contact gezocht met de experts op het gebied van natuur en milieueducatie: stichting Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi). Cor Hameete, hoofd Natuur en Milieu Educatie, heeft locaties uitgekozen die behoefte hebben aan groen en schaduw en waarbij de bomen duurzaam onderhouden zullen worden. De bomen zijn lokaal gekweekt door Carmabi. Het zijn inheemse bomen, zoals de watakeli, takamahak, dividivi, kamalia, zeedruif, green buttonwood, kalbas, kenepa en shimaruku. Deze zijn beter bestand tegen het droge klimaat van Curaçao. 

Myrthe George-Verhulst, sales & marketing manager van CBBC legt uit dat deze geste ‘onderdeel is van een veel groter geheel van milieuvriendelijke verbeteringen van de CBBC’. ,,Al enkele jaren wordt het gebruikte water bij ons opgevangen en getransporteerd naar Hòfi Klein Kwartier, waar het vervolgens wordt gezuiverd. Van dit water worden de bomen in Punda van water voorzien. Tegen het einde van dit jaar zullen al onze PET-flessen voor 25 procent uit gerecycled materiaal bestaan. In 2019 zullen we overgaan op een andere sluiting waar minder plastic voor nodig is. Ons Dasani-water zit al in een lichtgewicht fles die voor 30 procent bestaat uit plantaardig hars. CBBC heeft voor het zesde jaar samen met andere stichtingen en bedrijven de Nationale Clean Up georganiseerd waaraan duizenden mensen hebben meegewerkt en waarbij dit jaar zelfs één miljoen kilo afval van straat gehaald is. Kortom: het jubilerende Coca-Cola is blij en trots op haar inspanningen voor een mooier en schoner milieu en op de samenwerking met Carmabi.”
Carmabi is sinds 1955 actief op Curaçao. Het is een stichting zonder winstoogmerk De organisatie begon als marien biologisch onderzoeksinstituut, maar is zich in de loop der jaren ook gaan richten op het beheer van natuurparken en natuur- en milieu-educatie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).