Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Quincy Girigorie (PAR)van Justitie opende gisteren een driedaags symposium in het World Trade Center over veiligheid en preventie.

preventieTegelijkertijd wordt het Jaar van de Preventie afgetrapt.
Tijdens de opening waren er speeches van de Jamaicaanse criminoloog Wendell Walace en Reinald Curiel van Ennia. Verder komen er vanavond (van 18.00 tot 21.00 uur) en morgen (9.00 tot 17.00 uur) een keur aan onderwerpen aan bod. De Gezinsvoogdij Instelling (GVI) komt met het thema ‘Mi so no por, kiko awor?’ De kustwacht vertelt over veiligheid op zee, de brandweer natuurlijk over brandpreventie en de Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg over het omgaan met afwijkend gedrag bij jongeren. Het OM houdt verschillende voordrachten, de Justitiële Jeugd Inrichting Curaçao beantwoordt het vraagstuk ‘Mi hoben ta komporta malu, kiko mi por hasi?’ en de Stichting Slachtofferhulp stelt ‘Ban kibra solensio prome ku ta lat’. Forensic Caribbean doet een boekje open over ‘Seguridat den negoshi, kon pa preveni i proteha? En ook minister Girigorie zal een aantal onderwerpen aansnijden in het kader van veiligheid en preventie.
Zo komt er veel aan de orde en is er natuurlijk ook tijd om te discussiëren. Niet alleen gedurende de pauzes, maar ook tijdens debatten.
De entree voor het symposium is gratis. De organisatie hoopt op een grote toeloop, maar om een en ander in goede banen te kunnen leiden is registreren wel gewenst. Dat kan via e-mail op het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via de Facebookpagina Simposio di Prevenshon i Seguridai i Abo of via app op telefoonnummer 5293011.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).