Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het zal velen waarschijnlijk ontgaan zijn, maar deze week was het ‘Dag van het Korps Politie’ op Curaçao.

ode Het Curaçaose korps (KPC) stond er natuurlijk wel bij stil. Korpschef Mauricio Sambo bracht tijdens zijn speech een ode aan ‘zijn’ mannen en vrouwen in het blauw.
,,Ik denk niet dat er een beroep ter wereld is dat zo interessant, zo moeilijk, zo nobel, maar ook zo noodzakelijk is als dat van politieagent”, zo begon hij zijn relaas. Sambo beseft terdege dat de mannen en vrouwen op straat met van alles en nog wat worden geconfronteerd. En dat ze lang niet altijd op begrip hoeven te rekenen. ,,We moeten van veel markten thuis zijn. Je moet de wet kennen, rapporten kunnen schrijven in een taal die niet de jouwe is, je emoties de baas kunnen, emoties bij anderen weten te beteugelen, goed kunnen communiceren met mensen van zeer uiteenlopende aard, in verschillende talen ook nog eens. Soms wordt er ook fysiek veel van je gevraagd, maar geestelijk is het werk van een politieman- of vrouw enorm zwaar. Temeer daar je lang niet altijd gewaardeerd wordt om wat je doet. Sterker nog: soms word je verbaal bedreigd, of erger nog, wordt er fysiek geweld tegen je gebruikt. Omdat je je werk doet…”
Sambo beseft dat dat veel eist van zijn mensen. ,,We leven in een glazen stolp. Iedereen kan zien wat we doen en iedereen heeft er een mening over. Dat stopt nooit. Politieagent ben je 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het is goed om daar even bij stil te staan. Als managementteam weten we wat jullie elke dag doormaken en we willen daarvoor onze enorme waardering en bewondering uitspreken. We wensen u allen heel veel kracht, gezondheid, wijsheid en ‘verlichting van boven’, opdat u uw werk op dezelfde integere en eervolle wijze kunt blijven uitvoeren.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).