Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Selikor moet 150.000 gulden per maand bezuinigen, met terugwerkende kracht vanaf 1 september. Dat betekent dat Selikor afscheid neemt van zijn uitzendkrachten en dat er ook niet geïnvesteerd kan worden in de voorraad van materialen, zoals handschoenen, vesten en andere zaken waaraan je kunt denken bij een vuilnisophaal- en verwerkingsdienst.

F05 SelikorDat zegt Selikor-directeur Wesley Kook tegenover deze krant. ,,We werken al jaren samen met uitzendbureaus”, zegt Kook. ,,Met name natuurlijk in vakantietijd, maar ook om langdurig zieken tijdelijk te kunnen vervangen. Nu hoorden we vorige week dat we moeten gaan bezuinigen, dus dan is het logisch dat je dat eerst doet bij het inhuren van personeel en materieel. Dat is het snelste en het handigste. Verder moeten we ook snijden in overuren, want die zijn duurder en dus is dat ook een post waarop je snel een en ander kunt besparen. Het materieel dat we inhuren gebruiken we vooral bij de verwerking. Dan moet je denken aan bulldozers en loaders op de landfill.”
Kook was onaangenaam verrast door de mededeling van ‘boven’. ,,Het is natuurlijk nooit leuk om te moeten bezuinigen, maar we werken al niet met een heel ruim budget, dus heel veel snijden zonder dat het pijn doet, dat zit er niet in. Maar goed, het is nodig, dus doen we dat. Of we in de problemen komen door deze bezuinigingen? Niet per se, maar er moet ook niet te veel misgaan, want dan gaan wij - en dus de burger - het merken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).