Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Investeerdersgroep One Laser Group (OLG) trekt zich terug als gegadigde voor de overname van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air. Dat bevestigt minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Steven Martina (MAN) desgevraagd aan deze krant. 

Insel Air,,Wij zijn dit weekend geïnformeerd dat deze partij zich maandag officieel zou terugtrekken”, aldus Martina. De MEO-minister stelt dat OLG de businesscase niet goed genoeg vond om een grote investering te doen. ,,De risico’s en wat ze daarvoor terug zouden krijgen, waren volgens hen niet goed in balans.”
De bewindsman vindt het jammer dat OLG afhaakt. ,,De propositie van deze groep was zeer hoopgevend en interessant. Ze waren niet alleen bereid om te investeren, maar ook de doorstart, routes en verdere ontwikkeling die zij voor ogen hadden, zagen er goed uit”, vertelt hij. ,,Aan de andere kant: in de onderhandelingen gebeurt het nou eenmaal wel eens dat een partij zich terugtrekt. Dat is hun goed recht.”
Bovendien heeft zich onlangs een nieuwe partij aangediend, met meer ervaring in de luchtvaart: InterCaribbean Airways, gevestigd op de Turks- & Caicoseilanden. Gelukkig hebben zij ook een goed voorstel gedaan voor Insel Air, aldus Martina. Nadeel is volgens de minister echter wel dat dit nu ook het enige voorstel is dat in overweging genomen kan worden.
Over de ‘final proposal’ wordt nog onderhandeld. ,,We zitten momenteel in het laatste en meest complexe niveau van de onderhandelingen. De overeenkomsten worden nu opgemaakt”, vertelt de minister. ,,Wij streven ernaar voor het einde van de maand het definitieve voorstel af te hebben en een knoop door te hakken - ook omdat we dan de rechter moeten inlichten over de voortgang -, maar dat durf ik niet als harde target te geven.”
De rechter-commissaris zal 30 oktober bepalen of tot nu toe is voldaan aan de voorwaarden die eind augustus zijn gesteld voor surseance van betaling aan crediteuren. Uiterlijk 4 december moet duidelijkheid bestaan of de onderhandelingen met InterCaribbean Airways zullen leiden tot een voldoende verzekerd schuldeisersakkoord.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).