Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vijfde KLM Curaçao Marathon start en finisht niet zoals de eerste vier jaar van het evenement bij het Lions Dive & Beach Resort, maar bij het Hilton Hotel te Piscadera. Alle deelnemers krijgen na afloop van het hardloopevenement, dat dit jaar plaats vindt op 25 november, een unieke herinneringsmedaille.

klmmarathon,,Doordat we op een nieuwe locatie starten en finishen moest de route ook een aanpassing ondergaan”, zegt organisator Kees van Muiswinkel. ,,Maar het blijft natuurlijk een heerlijke, unieke route. Deelnemers kunnen de marathon lopen, of de halve marathon en die zijn nog altijd AIMS/IAAF-gecertificeerd. We hebben wel de starttijden iets aangepast. De marathonlopers starten nu om 3.30 uur, de deelnemers aan de halve marathon om 5.30 uur en zij die de 10 kilometer lopen vertrekken om 6.30 uur. Zo komt ‘het hele spul’ ongeveer tegelijkertijd binnen, dat wil zeggen, er zitten geen uren tussen. Verder is er natuurlijk ook de 5 kilometer waarvoor mensen kunnen kiezen, terwijl we ook weer de zogenaamde ‘trail’ hebben.”
Voor elk wat wils dus. En iedereen kan zich dan ook inschrijven. Jong of oud, man of vrouw, nationaal of internationaal. ,,Elke deelnemer krijgt een eigen racenummer waarmee online de tijd kan worden bijgehouden, ook door vrienden en familie. Dat gaat via een speciale app, ‘Live Track & Trace’. Verder zorgen we zoals vanouds weer voor shirts, drinken en fruit.”
De deelnemers eindigen hun race allemaal op het strand van Hilton. Daar zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden, alsmede de loterij waarbij inwoners van Curaçao, Aruba en Bonaire 2 KLM-tickets naar Amsterdam kunnen winnen met hun unieke startnummer.
De inschrijving voor het loopevenement sluit zodra het aantal van 2.500 deelnemers is bereikt. ,,Om de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen, willen we niet meer deelnemers dan 2.500”, aldus Van Muiswinkel. Inschrijven en betalen kan via onderstaande website, bij een van de vestigingen van Kooyman of een van de officiële partners van het evenement. De prijzen voor deelname variëren van 25 tot 65 gulden, afhankelijk van de afstand waar men zich voor inschrijft, alsmede het moment van inschrijven. Tot en met 31 oktober kan er nog voor een gereduceerd tarief worden ingeschreven.
klmcuracaomarathon.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.