Van een onzer verslaggevers
Willemstad - W.G. Trapenberg Airconditioning Service nv is failliet. Het bedrijf heeft circa 46 personen in dienst, die nog wel tot en met augustus, maar niet meer over de maand september salaris uitbetaald kregen.

F07 OP Meer vertrouwen rechter 1Het faillissement is deze week op woensdag uitgesproken door het Gerecht op Curaçao. Op die dag is het verzoek om faillissement in de raadkamer behandeld. Advocaat Stan van Liere is aangesteld als curator. ,,Zoals gebruikelijk zal ik in het belang van alle betrokkenen de mogelijkheden voor een doorstart onderzoeken”, zegt Van Liere tegen deze krant.
De faillietverklaring van W.G. Trapenberg Airconditioning Service is op eigen verzoek. Het bedrijf, dat doet aan service en reparatie op het gebied van airconditioners en andere koeltechnische apparatuur, kon met de baten de kosten niet meer dekken en is in ‘financieel zwaar weer geraakt’.
De verminderde inkomstenstroom is niet genoeg om de schuldeisers - nog tijdig - te betalen. Er zijn dringende liquiditeitsproblemen ontstaan, zonder uitzicht op verbetering op korte termijn. Het gebrek aan cashflow is aangehouden, aldus de advocaat van de onderneming, Ursus van Bemmelen.
W.G. Trapenberg was al een lang bestaand bedrijf. Volgens de Kamer van Koophandel werd de zaak op 1 december 1957 gevestigd (volgens de website zou dit 1956 zijn geweest), gevolgd door oprichting van de huidige vennootschap in december 1992.
Een jaar vóór vestiging werd de huidige directeur, Willem Stephanus Trapenberg, op Curaçao geboren. De onderneming is gevestigd aan de Seru Loraweg op Curaçao en is ook actief op Bonaire, met een nevenvestiging aan de Kaya Irlanda.
Uit de stukken in handen van het Antilliaans Dagblad wordt duidelijk dat het HNO-project (de bouw van het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda) W.G. Trapenberg Airconditioning Service de das om heeft gedaan. De problemen zouden zijn begonnen nadat op het HNO-project de opdrachtgever van W.G. Trapenberg werd overgenomen door het Turkse Rönesans-concern en het management is veranderd. Ballast Nedam werd gedurende de bouw overgenomen door Rönesans.
Er zijn aanzienlijke achterstanden bij de premieafdrachten en ook de overige crediteurenstand is flink. Advocaat Van Bemmelen heeft het gerecht een overzicht verstrekt van de schulden, maar deze zijn niet beschikbaar voor publicatie. Uit de verslagen blijkt een aanzienlijk negatief resultaat. W.G. Trapenberg kan structureel de schuldeisers niet voldoen. Een faillissement is dan ook ‘onafwendbaar’, meent het bedrijf zelf.
Al begin september, op 7 september, heeft de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) besloten over te gaan tot aanvraag van het eigen faillissement van W.G. Trapenberg.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).