De stichting Fundashon Foko, die zich inzet voor homo’s en onder aanvoering staat van Mario Kleinmoedig, wijt de discussie rond de gekleurde regenboogvlaggen aan ‘homofobie’.

vlaggenDeze week vindt zowel de Cultuurweek als de Curaçao Pride plaats, waardoor overal nationale vlaggen en regenboogvlaggen hangen. Volgens het vlaggenprotocol mogen deze twee varianten niet aan dezelfde paal hangen, maar dat is op twee plekken wel gebeurd. Kleinmoedig legt uit dat de betreffende bedrijven er niet van op de hoogte waren en er op zijn gewezen. Desondanks heeft het de nodige ophef opgeleverd op sociale media. ,,Er lijkt een homofobie te heersen waardoor mensen zich tegen de parade en de vlaggen uitspreken”, reageert Kleinmoedig op de discussie. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).