Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Sunfish Sailing Association organiseerde afgelopen weekend haar 45e jaarlijkse nationale kampioenschap in de Sunfish-klasse.

zeilkampioenenNegen races werden er gevaren, verdeeld over de zaterdag en zondag, bij een wind tussen de 15 en de 18 knopen. Cor van Aanholt, die al acht keer eerder het kampioenschap won, domineerde het gehele weekend en eindigde in zes races als eerste, al was het soms met minimaal verschil.
De sterkste concurrentie ondervond Van Aanholt van Jürgen Schneider en Darius Bérénos. Schneider, zelf vier keer nationaal kampioen, won twee races en eindigde zo als tweede achter Van Aanholt. Hij hield slechts één punt over op Darius Bérénos die één race won en als derde eindigde.
Bérénos won tevens het jeugdkampioenschap voor zeilers onder de 19 jaar, gevolgd door respectievelijk Bruno Brouwers en Bas van der Gulik. Dit drietal is lid van Youth Sailing Curaçao en samen vormen ze sinds 2017 ook de top van de Curaçaose Laserklasse, waar net als in de Sunfish gevaren wordt in een éénpersoons boot.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.