Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ABC Busbedrijf zal verschillende wijzigingen doorvoeren in de dienstregeling om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd op school kunnen zijn. Zo wordt de vertrektijd van de buslijn tussen Bándabou en Bándariba met een half uur vervroegd en komt er een shuttleservice van Otrobanda naar het centrum.

ABC busDie voornemens heeft het busbedrijf uitgesproken tijdens een overleg met verschillenden belanghebbenden uit de onderwijssector, waaronder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en onderwijsvakbond Sitek. Dat laat Wladimir Kleinmoedig van het ministerie van OCW desgevraagd aan deze krant weten.
De onderwijsvakbond voerde vorige week donderdag en vrijdag acties om aandacht te vragen voor de problemen in het schoolvervoer. Samen met vertegenwoordigers van schoolbusbedrijven en buschauffeurs blokkeerde Sitek vorige week de ingang van ABC Busbedrijf. De vakbond beklaagde zich onder meer over het feit dat veel kinderen met omwegen naar school moeten, dat de bussen vaak vol zitten en dat de vertrektijden van en naar Bándabou niet gunstig zijn voor de leerlingen. Daardoor zouden ze vaak te laat komen en op de terugweg lang moeten wachten.
De acties leidden ertoe dat de betrokken partijen om tafel zijn gegaan om de problemen en mogelijke oplossingen te bespreken. Tijdens het overleg kwam onder meer naar voren dat het busbedrijf al enige tijd geleden grotere bussen heeft ingezet op de route van Bándabou naar Otrobanda, om te garanderen dat er voldoende zitplekken zijn. Ook rijdt er sinds enige tijd in de middag een extra bus op deze route.
Nu blijkt dat dit niet volstaat, heeft ABC ook het voornemen uitgesproken om de tweede vertrektijd op de lijn van Westpunt naar Willemstad te vervroegen van 6.30 naar 6.00 uur. ,,Het is immers bekend dat passagiers afkomstig van Bándabou eerder dan 06.30 in de ochtend moeten vertrekken om op tijd op school of op het werk te zijn. Dit geldt tevens voor mensen die met de auto naar Bándariba rijden”, aldus Kleinmoedig.
Verder heeft het ABC Busbedrijf haar voornemens gedeeld om in de nabije toekomst shuttles in te zetten ter facilitering van het transport van leerlingen die vanuit Bándabou naar het centrum moeten voor school. Hoe dat precies vormgegeven zal worden, is nu nog niet duidelijk. ,,Binnenkort volgt meer informatie in dit kader”, zo is de boodschap.
Het ministerie van Onderwijs belooft zorg te blijven dragen voor ‘een verantwoord transport van leerlingen en studenten naar en van school’. Ouders en leerlingen die uitdagingen ondervinden met schooltransport worden daarom ook gevraagd contact op te nemen met de afdeling schooltransport van het ministerie te Bonbini Business Center aan de Schottegatweg Oost.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).