Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Deze week vindt op Curaçao de Maritieme Week plaats. Het hoogtepunt van dit evenement is op donderdag 27 september, de Internationale dag van de Maritieme Week.

Maritieme WeekHet thema van dit jaar luidt: ‘IMO 70: Our Heritage - Better Shipping for a Better Future’.
Curacao Ports Authority (CPA), tezamen met de kustwacht, Kompania di Tou Kòrsou (KTK), Curaçao Pilots Organization (CPO), Haven Veiligheidsinspectie (HVI) en de Maritieme Autoriteit Curaçao (MAC), organiseren in dit verband verschillende activiteiten gedurende de week, om de bevolking, en vooral middelbare scholieren, bewust te maken van het belang van de maritieme sector.
Gisteren hebben ministers Steven Martina van Economische Ontwikkeling en Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning de Maritieme Week geopend. Samen met vertegenwoordigers van bovengenoemde organisaties hebben zij op verschillende middelbare scholen informatie gegeven over ‘het maritieme vak in al haar facetten’. Vandaag worden meerdere middelbare scholen bezocht.
Morgen en donderdag leggen de scholieren een bezoek af aan de haven, waar zij de gelegenheid zullen hebben aan boord te gaan van een sleepboot van KTK, een boottocht te maken in de haven en de nieuwe megapier (Tula Megapier) te bezichtigen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).