Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is nog maar net bekend dat de Franse supermarktketen Carrefour een eerste winkel zal openen op Curaçao en er wordt meteen al gekeken naar verdere uitbreiding. Niet alleen liggen er meer vestigingen op het eiland zelf in verschiet, maar mogelijk ook op Bonaire en Aruba.

OPCarrefour ziet potentieDat werd bekendgemaakt tijdens de persconferentie in Sambil afgelopen vrijdag. François Huyghues Despointes, voorzitter van de Raad van Bestuur van Carrefour Caribbean Safo Group, legde in zijn introductie uit dat Carrefour is opgericht in 1959 en meer dan 12.000 winkels en e-commercesites beheert in tien geïntegreerde landen en in ruim twintig landen met partners, verspreid over Europa, Azië en Latijns-Amerika.
De keten is in het Caribisch gebied bijvoorbeeld vertegenwoordigd in Guadeloupe, Martinique, Frans-Guyana, de Dominicaanse Republiek en Sint Maarten. ,,En nu dus ook op Curaçao”, aldus Despointes. ,,En wie weet ook nog op Bonaire en Aruba.” Medeaandeelhouder van Carrefour Curaçao en Sint Maarten, Sunil Khatnani, voegde daar aan toe dat de eerste supermarkt op Curaçao ‘een eerste stap is’, ‘maar dat er meer vestigingen op het eiland in het verschiet liggen’.
Deze vooruitblikken zijn helemaal in lijn met de reden waarom de keten naar Curaçao is gekomen: ,,Omdat wij geloven in de Curaçaose markt en het potentieel van het eiland”, aldus Khatnani. De eerste Carrefour market zal gehuisvest worden in het meest westelijke deel van Sambil, wat nog vóór het einde van het jaar afgebouwd moet worden. Het concept van deze vestiging zal vergelijkbaar zijn met de supermarkten op Sint Maarten; met een assortiment van nieuwe, verse producten, tegen goede prijzen.
Om die voordelige prijzen mede mogelijk te maken, zullen zo veel mogelijk producten afgenomen worden van lokale distributeurs en producenten, aldus de vertegenwoordigers. ,,De producten zijn van Europese kwaliteit, maar tegen lokale prijzen. Kwaliteit hoeft namelijk niet duur te zijn”, zo verkondigde de lokale vertegenwoordiger Aubrey Regina. ,,De consumenten zullen merken dat het een nieuwe supermarkt is met een ander concept dan wat zij gewend zijn. Een lokale supermarkt in een internationaal jasje.”
Ook bij het aanstellen van personeel en het opleiden van managers wordt de prioriteit gegeven aan lokale mensen. Carrefour gaat in eerste instantie op zoek naar tachtig gekwalificeerde lokale krachten, die worden opgeleid om mee te draaien in de moderne bedrijfsvoering van de keten. Daarna volgt een toegespitste training voor de datum van de werkelijke opening, die nader bekendgemaakt zal worden. Tevens wordt een enthousiast en professioneel managementteam gezocht dat deze uitdaging aan wil gaan. De werving van personeel zal lopen via het lokale bureau Balance Recruitment.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).