Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra doet een oproep aan de gemeenschap om goed op te letten in de eigen buurt of onverlaten bezig zijn met het stelen van kabels en andere attributen die eigendom zijn van Aqualectra.

Aqualectra sociale controleDoordat er met regelmaat kabels worden gedemonteerd en meegenomen, komen sommige buurten zonder stroom te zitten. Aqualectra is niet altijd in staat om die problemen snel op te lossen.
Zo werden een paar weken geleden kabels gestolen in de wijken Barber, Soto, Muizenberg en Seru Fortuna. De dieven gaan daarbij niet zachtzinnig te werk en brengen in sommige gevallen ook schade toe aan palen en aansluitingen, zodanig dat Aqualectra er een hele klus aan heeft om de zaak te repareren. Het gebeurt dan dat wijken of delen van een wijk een langere periode zonder stroom zitten, tot ongenoegen van de bewoners, maar vanzelfsprekend ook van Aqualectra.
Ook de laatste dagen had Aqualectra weer flink last van diefstal. Woensdagavond zagen beveiligingsbeambten van het bedrijf een truck geladen met materiaal nog net van het terrein in Mudo Nobo af rijden. Naar later bleek waren de dieven er met filterframes vandoor gegaan. De autoriteiten werden direct gewaarschuwd, maar de onverlaten konden niet worden opgespoord. Donderdag zag een oplettende aannemer toevallig de truck, met daarop nog steeds de frames, rijden in Zeelandia. De aannemer zag direct dat het hier Aqualectra-materiaal betrof en belde de politie.
Aqualectra hoopt dat dit soort sociale controle navolging zal vinden. Mocht iemand mensen in de weer zien met kabels of ander materiaal van Aqualectra en er zijn twijfels over de aard van deze ‘werkzaamheden’, dan hoopt de energieleverancier dat degene dat meldt via het gratis telefoonnummer van Aqualectra 0880-0135, dan wel dat de persoon een melding doet bij de politie op nummer 917. Dit óók om te voorkomen dat wijken of buurten voor langere tijd zonder stroom komen te zitten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).