Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Faye Wannyn is vrijdagmiddag geïnstalleerd als nieuwe rechter van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.

rechterPresident van Hof, Eunice Saleh, stelde haar voor aan de aanwezigen tijdens de installatie.
Wannyn is op 24 november 1976 geboren te Sliedrecht, Nederland. Zij heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 2000 kwam Wannyn voor het eerst naar Curaçao met de bedoeling om hier een paar weken door te brengen om haar afstudeerscriptie over de gevangenis te schrijven.
,,In plaats van weken werden het maanden”, aldus Saleh. ,,Zij stelde haar terugkeer steeds uit totdat haar moeder haar na drie maanden sommeerde om terug naar Nederland te gaan om af te studeren.” Rond de feestdagen - en dus hartje winter - is Wannyn op Schiphol aangekomen in haar zomerkleren, waar zij de Nederlandse kou moest zien te trotseren.
,,Daar zag zij op dat moment zo ontzettend tegenop dat zij weer op hetzelfde vliegtuig terug wilde. Na haar afstuderen keerde zij terug naar Curaçao met de bedoeling om zich hier tijdelijk te vestigen.” Het liep echter weer anders, vertelde de president van het Hof, want zij heeft Curaçao daarna niet meer verlaten anders dan voor dienstreizen of vakanties.
Na een uitstapje bij het Curaçao Sea Aquarium als managementassistent begon Wannyn in 2003 aan haar juridische carrière bij het Hof als gerechtssecretaris. Elf jaar later besloot Wannyn dat het tijd was voor ‘de next step’. Zij solliciteerde naar een opleidingsplaats tot rechter en begon op 1 januari 2015 met de Rio-opleiding bij het Hof, welke zij vorig jaar succesvol heeft afgerond. Op dit moment is zij werkzaam in eerste aanleg civiel.
,,Collega’s van mr. Wannyn hebben haar de volgende positieve eigenschappen toegedicht: Faye is altijd zichzelf, ‘what you see is what you get’, Faye heeft hart voor de organisatie en is zeer loyaal naar haar collega’s, als rechter is ze recht door zee, realistisch en praktisch, te danken aan een mooie combinatie van eigenschappen: gedegen, nieuwsgierig, open minded, hoewel Faye hier niet geboren en getogen is, is zij in haar hele zijn een kind van het eiland of zoals een collega het vanochtend heeft geformuleerd: ‘el a hasi su mes un Yu di Kòrsou’.”
In aanvulling daarop kan, aldus Saleh, niet anders gezegd worden dan dat Wannyn, die hier al zeventien jaar woont, vloeiend Papiaments spreekt, twee hier geboren zoontjes heeft en een fervent carnavalsvierder is, ‘stevig geworteld is in onze samenleving’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.