Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Corendon mikt op 800 kamers op de locatie waar nu nog Veneto Holiday Beach Hotel staat en het bijbehorende nog onbebouwde terrein ten oosten van het hotel.

corendonusluDat zegt Corendon-eigenaar Atilay Uslu in gesprek met het Antilliaans Dagblad. De 50-jarige Nederlander van Turkse komaf was de afgelopen dagen op Curaçao en vertrok gistermiddag weer naar Nederland.
Als de overname doorgaat - en uit de behandeling voor de rechter woensdag maakt Uslu op dat dit vrijwel zeker het geval is; vandaag valt de beslissing - dan gaat Corendon in twee fases ‘een vijfsterren all-inclusive ultra resort’ realiseren.
De eerste fase behelst de renovatie van het bestaande, sterk verouderde complex plus de uitbreiding van de huidige 210/220 kamers tot 350. Dit gebeurt op het bestaande terrein waar in 1968 het toenmalige Holiday Inn werd gebouwd. De vernieuwbouw moet volgens planning half december 2019 operationeel zijn.
In fase twee wordt het ernaast gelegen erfpachtterrein van bijna 38.000 vierkante meter ontwikkeld met daarop nog eens 450 kamers. Dit moet, als het aan Uslu ligt, al een jaar later worden opgeleverd; eind 2020 dus.
Alles bij elkaar 800 kamers, waarmee het nieuwe Corendon-resort - een naam is nog niet bekend - verreweg het grootste hotel van Curaçao wordt. Totale investering: ruim 80 miljoen dollar voor de aankoop van zes percelen, inclusief het erfpachtperceel, met daarop bebouwing voor 12,2 miljoen dollar (de inzetprijs exclusief kosten) meegerekend.
Tijdens de zitting woensdag werd duidelijk dat er naast het bod van Corendon geen andere biedingen zijn. Uslu geeft aan dat de rechter zich positief uitliet over de rechtsgeldigheid van de overkomst tussen Corendon en FirstCaribbean International Bank. Vanmiddag komt het gerecht met een beschikking.
,,Wij hebben ons sowieso gebonden om fase één uit te voeren. Wij kunnen dan ook niet meer terug en willen dat ook niet”, zegt de eigenaar, die aangeeft dat de financiering naast het eigen vermogen deels via lokale banken loopt.
Fase twee op het erfpachtperceel is vooral afhankelijk van de overheid. Corendon had hierover een afspraak met FirstCaribbean, maar deze bank is niet meer de eigenaar van de erfpachtgrond van bijna 38.000 vierkante meter. Dat is terug in handen van de overheid. Daardoor kan de bank dit deel van de overeenkomst niet nakomen. ,,Corendon zit hierover nu met de overheid om de tafel, maar wij hebben een positieve indruk dat het goed komt.”
Het nieuwe resort gaat zich richten op circa een kwart aan Europese (lees: Nederlandse) toeristen, terwijl de rest van de gasten uit Noord- en Zuid-Amerika moet komen. Corendon richt zich hiervoor op het hogere segment, ‘vandaar vijfsterren’, maar Uslu wil nog niet zeggen op welke kamerprijs hij zich richt.
Het huidige casino gaat verdwijnen.De plek waar nu het restaurant Denny’s staat wordt gesloopt en daarvoor komt nieuwbouw, waaronder kamers. Het hotelcomplex behoudt de vier bouwlagen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).