Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eigenaar van Mermaid Boattrips Cor Mons heeft een advocaat in de arm genomen om te bewijzen dat hij er altijd alles aan heeft gedaan om op een legale manier zaken te doen op Klein Curaçao. ,,Wij hebben de papieren voor elkaar”, zegt hij desgevraagd tegen deze krant.

mermaidMons reageert hiermee op uitspraken van minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Zita Jesus-Leito dat de situatie op Klein Curaçao niet gereguleerd is en dat er actie genomen moet worden. ,,De regering heeft in het verleden niet de nodige stappen genomen om het gebied in haar originele staat te behouden, maar dat gaat nu wel gebeuren”, aldus de minister, die verder zei dat niet iedereen zomaar mag bouwen op het eiland.
Op het eiland staan, behalve de welbekende vuurtoren, ook bouwwerken van Miss Ann Boattrips, Mermaid Boattrips en vissers. En volgens Mons is dat in ieder geval wat zijn bedrijf betreft, wel degelijk met toestemming van de ministers gebeurd. ,,Ik heb een huurcontract met Domeinbeheer en het Land Curaçao. Dit is destijds goedgekeurd door de regering en gold in eerste instantie voor de termijn van vijf jaar. Mondeling is later door Domeinbeheer toegezegd dat dit automatisch zou worden verlengd. En dat dit is gebeurd, is ook wel gebleken aangezien de factuur elk jaar weer is binnengekomen”, aldus Mons.
Desgevraagd stuurt hij de facturen mee van de afgelopen jaren, die volgens de eigenaar van Mermaid Boattrips ook geplastificeerd en wel ophangen in het gebouw van de chartermaatschappij op Klein Curaçao. Het gaat om Huurdomeingrond die wordt uitgegeven onder de beschrijving ‘Bestemming accommodatie dagrecreanten’, waarbij uit het woord ‘accommodatie’ volgens Mons af te leiden valt dat er gebouwd mag worden op het stuk grond van 600 vierkante meter dat zijn bedrijf huurt. Ook heeft hij zwart op wit staan dat dit terrein al sinds 1990 in ‘bezit’ is van Mermaid Boattrips. ,,Dit staat gedetailleerd beschreven in een notariële akte”, aldus de eigenaar van de chartermaatschappij.
Volgens Mons zouden de ambtenaren van Jesus-Leito dit allemaal moeten weten. Maar omdat er in verschillende media is gezegd dat het contract is afgelopen, ziet de eigenaar zich genoodzaakt om te bewijzen dat alles wel degelijk in orde is. Samen met zijn advocaat Joyce Lovert van Eisden Lovert van Oorsouw Advocaten verzamelt hij alle documenten die dit onderschrijven, en deze zullen maandag naar de minister worden gestuurd. ,,Ik word nu weer als een bandiet afgeschreven en daar word ik een klein beetje moe van. Dit is heel erg frustrerend voor me. We hebben zestien man in dienst en een prachtig iets opgebouwd met oog voor de natuur en bijvoorbeeld de schildpadden. Volgens mij is dat iets heel positiefs.”
Chartermaatschappij Miss Ann Boattrips wilde desgevraagd niet reageren op deze ontwikkelingen. Hoewel het wel degelijk ook effect op hen kan hebben, zegt de eigenaar van het bedrijf het een politieke aangelegenheid te vinden. ,,We zullen het wel zien op de dag dat ze daadwerkelijk naar ons toekomen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).