De nieuwe elektriciteitscentrale van nutsbedrijf Aqualectra aan de Dokweg krijgt al vorm. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste testen in januari 2019 plaatsvinden, waarop de centrale eind februari daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen.

Nieuwe centrale krijgt vorm 1Deze nieuwe centrale is goed voor een additionele capaciteit van 39 megawatt. Deze extra capaciteit is nodig omdat de vraag naar elektriciteit op Curaçao structureel is toegenomen en Aqualectra niet over voldoende reservecapaciteit beschikt op het moment dat installaties uitvallen. De uitbreiding van Dokweg II wordt uitgevoerd door Wärtsilä Caribbean. De kosten van het project zijn ongeveer 71 miljoen gulden.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).